fredag 23 april 2010

can`t see the forest for the trees

Definition: overly concerned with detail; not understanding the whole situation

Explanation: Used when expressing that a person is focusing too much on specific problems and is missing the point

Examples: I'm afraid you can't see the forest for the trees. - He often can't see the forest for the trees and needs to have the most relevant points explained to him.

http://esl.about.com/library/glossary/bldef_130.htm

Det här blir ett kort inlägg. Jag får stroke snart pga folks jävla idioti. Jag får ofta frågan "är det här nyttigt?". "Är blåbär nyttigt"?.

Folk blir förvirrade när nyhetstidningar rapporterar om någon ny studie som visar att blåbär ger rallydiarré(och det finns studier som kan bevisa någons påstående nästan alltid, det är kollektiva data som räknas, alla blåbär ger inte rallydiarré). Förresten så var jag inte seriös med blåbär och diarré...det var ett exempel bara.

Detaljer är viktiga men vilken skruv i bilen är viktigast? Fattar ni? Tänk efter vad folk säger, bara för man ser vältränad ut betyder det inte att man kan ett skit(han kan ha grymma gener, eller ha lyckats trots idiotiska rutiner). Det finns en orsak bakom allt och antingen är den rätt eller fel, när man alltid antar att folk har rätt så blir det jääävligt fel väldigt ofta.

Källkritik är ett sinne att utveckla. Funkar inte något så pröva något annat! Läs grunderna om det du försöker göra och skippa de häftiga kroppsbyggar-rutinerna.


Det här blev ett spontant inlägg, möjligt att jag skriver nåt mer praktiskt användbart i framtiden(tveksamt, jag är för flummig).

Peace!
/Rory

måndag 12 april 2010

Perfektion?

Perfektion?

Hade Michael Phelps tagit så många medaljer om han hade tagit den måttligare approachen till träning och tävling? Knappast. Alla vill vara bättre än den andra innerst inne, likgiltighet och apati är känslor de flesta av oss vill fly ifrån.

När blir strävan efter målet en psykisk störning? När blir hälsosamt ätande en ätstörning? Av alla tusentals timmar jag har spenderat på internet och diskuterat kroppsbyggning, hälsa och närliggande ämnen så kan jag säga att det finns många eldsjälar med samma starka motivation som elitidrottare. Är vi eldsjälar störda bara för att vi inte har en officiell tävling att titulera oss med?

Bara lite slumpmässiga tankar jag har haft..och det här inlägget har legat länge på min hårddisk. Allt jag skriver kan inte bli fantastiska artiklar helt enkelt.

/Rory